Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 23:39

Ανακοίνωση του Ρώσικου Φεμινιστικού Αντιπολεμικού Κινήματος για την 8η Μάρτη

Ανακοίνωση για την 8η Μάρτη

του Ρώσικου Φεμινιστικού Αντιπολεμικού Κινήματος

8/3/2022

Εμείς, γυναίκες της Ρωσίας, αρνούμαστε να γιορτάσουμε την 8η Μάρτη φέτος:

  • Μη μας δώσετε λουλούδια, καλύτερα να πάτε έξω και να τα εναποθέσετε στη μνήμη των νεκρών πολιτών της Ουκρανίας (κάπου 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκεί, μεταξύ τους και παιδιά), εναντίον της οποίας η δική μας χώρα εξαπέλυσε επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις. Εάν είστε στη Ρωσία, να πάτε τα λουλούδια που σας έδωσαν στα μνημεία των πεσόντων: Τα λουλούδια είναι καλύτερα από τις σφαίρες. Αν είστε σε άλλη χώρα, να τα πάτε να τα εναποθέσετε στις ουκρανικές πρεσβείες παντού.
  • Από τις 12:00 ώς τις 16:00, καλούμε όλους/ες να πάνε λουλούδια στα μνημεία του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου στις ρωσικές πόλεις, καθώς και στις ουκρανικές πρεσβείες σε όλες τις άλλες χώρες. Τα θύματα αυτού του πολέμου ξενδιάντροπα χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση του Πούτιν ως προκάλυμμα την ώρα που διαπράττει εγκλήματα πολέμου σε βάρος πολιτών άλλης χώρας. Δείξτε στο λαό της Ουκρανίας, στις γυναίκες και στα παιδιά της Ουκρανίας ότι πενθείτε μαζί τους, δείξτε τους ότι οι μανάδες και οι γυναίκες της Ρωσίας δεν θέλουν να πάρουν τους γιούς και τους άντρες τους πίσω σε φέρετρα. Όχι! Δεν αρκεί απλή αλληλεγγύη, χρειάζεται αγώνας κατά της αιματοχυσίας.
  • 8 Μαρτίου είναι η μέρα του αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών. Σήμερα εμείς αγωνιζόμαστε για την ειρήνη για τις γυναίκες και τους άντρες της Ουκρανίας, αγωνιζόμαστε για την ελευθερία των ρώσων πολιτικών κρατουμένων, μεταξύ των οποίων οι γυναίκες είναι κάθε χρόνο και περισσότερες. Φέτος, η 8η Μαρτίου είναι μια μέρα οργής και θρήνου για εμάς: σας ζητάμε να έρθετε χωρίς πανώ και να οργανώσουμε λεπτά σιγής στα μνημεία.

Το νόημα της σημερινής καμπάνιας είναι να δείξουμε αλληλεγγύη.

Για πολλά χρόνια, η μηχανή της κρατικής προπαγάνδας χρησιμοποιούσε την 9η Μαΐου προς όφελός της [ΣτΜ: 9 Μαΐου είναι η επίσημη γιορτή για την παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας το 1945]. Μια πολεμοχαρής δίψα όμως κρυβόταν πίσω από τις επιδείξεις ειρηνικών λέξεων. Ζούμε στην πραγματικότητα του “μπορούμε να το επαναλάβουμε” αντί του “ποτέ ξανά”. Φέτος η 8η Μαρτίου είναι η νέα 9η Μαΐου: ημέρα του αγώνα κατά του μιλιταρισμού, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των τρομερών απωλειών όλων των πλευρών.

Για όσους/ες είναι στη Ρωσία: δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα συλληφθείτε. Πιστεύουμε ότι αν υπάρξουν συλλήψεις σε μνημεία πένθους, απλώς θα αποδείξουν την έλλειψη τιμής και αρχών της κρατικής αστυνομίας και του απολυταρχικού καθεστώτος.

Πώς να συμμετάσχετε:

  • Εάν είστε στη Ρωσία: διαλέξτε ένα μνημείο του Β’Παγκόσμιου Πολέμου στην πόλη σας (δεν έχει σημασία πόσο φανταχτερό είναι, θα μπορούσε να είναι απλώς μια στήλη, ένα μνημείο, μια τιμητική πλάκα, κλπ.).
  • Αν είστε στο εξωτερικό: να πάτε λουλούδια στην ουκρανική πρεσβεία στην πόλη σας (αν υπάρχει).
  • Συντονιστείτε με άλλους ανθρώπους από πριν αλλά και μόνοι σας μπορείτε να αφήστε λουλούδια.
  • Κρατείστε ένα λεπτό σιγής στο μνημείο.
  • Μην απαντήσετε σε προβοκάτσιες.
  • Να είστε έτοιμοι/ες να σας συλλάβουν -διαβάστε από πριν τις οδηγίες (OVD-info).

Μπορείτε να πάρετε φωτογραφίες από την καμπάνια και να τις ποστάρετε με το hashtag #FeministAntiWarResistance έτσι ώστε να μπορέσουμε να σας βρούμε.

Ρωσικό Φεμινιστικό Αντιπολεμικό Κίνημα

8/3/2022

Μετάφραση ΤΠΤ – 4

από το αγγλικό στο International Viewpoint.

https://tpt4.org/?p=7220

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022 00:01

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.